VakantieCenter Blog Aanbiedingen
VAKANTIE BLOG


De bezienswaardigheden in zuidwest Europa

In het zuidwesten van Europa vinden we de twee landen Spanje en Portugal, twee van de populairste vakantielanden onder Nederlanders en andere Europeanen. Het gehele jaar is de temperatuur hier aangenaam en zijn er volop bezienswaardigheden te bezoeken, zoals het bekende Alhambra paleis in het Spaanse AndalusiŽ en de beroemde rivier de Taag in Portugal. Vanzelfsprekend zijn er in Spanje en Portugal nog een groot aantal andere bezienswaardigheden die je kunt bezichtigen. Veel mensen kiezen er daarom ook voor om een stedentrip te boeken in Porto, Lissabon, Sevilla of Barcelona. Het is ook goed mogelijk om je vakantie op te delen als je genoeg tijd zodat je in beide landen een aantal steden kunt bezoeken.

Bienvenido a Espana!

Welkom in Spanje! Dit prachtige land gelegen op het Iberisch Schiereiland is een uitstekende uitvalsbasis voor een zonvakantie, maar ook als je een liefhebber van natuur en cultuur bent is dit een geschikte plek. Het land staat ook bekend om haar heerlijke cuisine, denk bijvoorbeeld aan de bekende tapas en paella gerechten.

Spanje is een van de favoriete vakantiebestemmingen van de Nederlanders, dit is mede te danken aan het aangename klimaat en het hoge aantal zonuren. Tel daarbij op dat Spanje ook nog eens prachtige stranden heeft en je hebt je verklaring waarom Spanje een van de meest favoriete vakantiebestemmingen van de Nederlanders is. Enkele bekende stranden waar veel toeristen vertoeven zijn de Costa del Sol, de Costa Brava en de Costa Blanca. De Costa Blanca heeft zelfs een kustlijn van 244 kilometer lang en daarnaast kun je er ook terecht als je van mooie natuurgebieden houdt. Het zuiden van Spanje staat bekend om de gevarieerde natuur. In deze regio zijn er veel interessante plekken voor natuurliefhebbers, hier vind je bijvoorbeeld de Sierra Nevada. Dit natuurgebied heeft waanzinnige dalen en hoge bergen. Voor de liefhebbers van wandelen is dit ook een toplocatie. Voor een verblijf in een van deze gebieden in Spanje kun je hier eenvoudig een vakantiehuis, appartement of villa huren.

A boa vida em Portugal

Portugal is een land dat bekend staat om haar prachtige architectuur, het lekkere klimaat en de gastvrije bevolking. In Portugal heb je ook veel bezienswaardigheden, variŽrend van natuurgebieden, pittoreske dorpjes tot prachtige rotsachtige kustgebieden. Je kunt in Portugal zeker terecht als je houdt van een strandvakantie, een aanrader voor een toeristisch gebied met fraaie stranden is de Algarve. De kustlijn van dit gebied is ongeŽvenaard. Voor liefhebbers van cultuur en natuur is Portugal ook de juiste bestemming, het Portugese achterland kent vele mooie natuurgebieden en in de vissersdorpjes langs de kust kun je de echte Portugese cultuur nog terugvinden. Je kunt ook terecht in Portugal als je een echte wandelaar bent. De Via Algarviana is een voorbeeld van een geweldige wandelroute langs mooie bergachtige landschappen en een prachtige omgeving.

De kustlijn van de Algarve is ongeŽvenaard. Ben je op zoek naar een rustig verblijf ver van het massatoerisme dan heb je diverse mogelijkheden, kies bijvoorbeeld voor een vakantiehuis of villa van Portucasa. Deze vakantieverblijven zijn perfect geschikt als je tot rust wil komen in een prachtige omgeving.
AanbiedingenAanbiedingen