VakantieCenter Blog Aanbiedingen
VAKANTIE BLOG


Duurzaam door de grachten

In het zuidwesten van Europa vinden we de twee landen Spanje en Portugal, twee van de populairste vakantielanden onder Nederlanders en andere Europeanen. Het gehele jaar is de temperatuur hier aangenaam en zijn er volop bezienswaardigheden te bezoeken, zoals het bekende Alhambra paleis in het Spaanse Andalusi� en de beroemde rivier de Taag in Portugal. Vanzelfsprekend zijn er in Spanje en Portugal nog een groot aantal andere bezienswaardigheden die je kunt bezichtigen. Veel mensen kiezen er daarom ook voor om een stedentrip te boeken in Porto, Lissabon, Sevilla of Barcelona. Het is ook goed mogelijk om je vakantie op te delen als je genoeg tijd zodat je in beide landen een aantal steden kunt bezoeken.

Bienvenido a Espana!

Ben je van plan om binnenkort een sloep te huren in Amsterdam? Kies dan voor een duurzaam alternatief. Bij bijvoorbeeld Eco Boats kan je een elektroboot, beter bekend als een fluisterboot huren. Meer over de voordelen van een fluisterboot vind je in deze blog.

Heerlijk stil varen zonder het geluid van een motor? Dat kan heel goed met een fluisterboot. Als je wil genieten van de rust op het water terwijl je Amsterdam verkend is een fluisterboot perfect. Zoals de naam al zegt is hij geruisloos. Niet alleen is het lekker om met zo’n boot te varen door de stad en te genieten van de prachtige grachten, vanwege de stille motor is het soms zelfs mogelijk om te varen door beschermde natuurgebieden.

Waarom een fluisterboot huren?

Een fluisterboot is milieuvriendelijk, stil en over het algemeen makkelijk te besturen met een stuurwiel. Dit maakt het de perfecte boot om in alle rust de omgeving mee te ontdekken. Voor het besturen van een elektroboot is geen vaarbewijs nodig, dus je kan zo het water op! Echter is er vaak wel een minimum leeftijd van 18 jaar. Je kunt een elektroboot vaak voor ene paar uur of voor zelfs de hele dag huren. De meeste elektroboten kunnen een dag lang op een accu varen, maar het is het beste om hiernaar te informeren bij het verhuurbedrijf. Zo kun je van tevoren bepalen hoe ver je kunt varen en wanneer je eventueel moet stoppen om de accu op te laden.

Een paar laatste tips

Een paar tips over waar je op moet letten bij het huren van een sloep in Amsterdam. Naast het vragen naar de accu en de minimale/maximale huurperiode van de elektroboot is het ook slim om rekening te houden met eventuele bijkomende kosten. Denk hierbij aan de borgkosten en bijvoorbeeld de kosten voor het huren van een reddingsvest of een ton voor je spullen. Verder is het belangrijk om op tijd te reserveren en ook op tijd op de locatie van het verhuurbedrijf te zijn. Ook kan je van te voren informatie opvragen over het bepaalde vaarroutes. Verhuurbedrijven weten vaak een aantal leuke routes en bezienswaardigheden.

Kan jij niet wachten om de grachten van Amsterdam te verkennen met een sloep? Eco Boats Amsterdam ligt in het Centrum van Amsterdam en heeft de ideale ligging, je vaart gelijk de grachten op. De boten zijn erg ruim en er kunnen tot 12 personen op. Ook hebben de boten alles wat je nodig hebt om een geweldige dag op het water te beleven van kussens, dekens en vaarkaarten tot een zeer robuust stuur en gashendel, verder hebben de boten ruim voldoende opslagruimte voor al uw spullen.
AanbiedingenAanbiedingen