VakantieCenter Blog Aanbiedingen
VAKANTIE BLOG


Hoe voorkom je ziek zijn op vakantie

Na een lange periode gewerkt te hebben en hard gespaard te hebben ben je toe aan een welverdiende vakantie. Op een vakantie is het meestal de bedoeling dat je tot rust komt en lekker kan genieten. Het is dan vervelend als je dan ziek wordt en je niet meer goed kan genieten en uitrusten. Om ziek zijn zo veel mogelijk te voorkomen op vakantie leg ik je hier onder een aantal tips uit die je daar goed bij kan gebruiken.

Drink schoon water

Niet alleen in Nederland is voldoende water drinken belangrijk maar ook in het buitenland is dit zeer van belang. Het verschilt per land wat de kwaliteit van het water is en of je het uit de kraan kan drinken. Meestal zitten er in het buitenland veel bacteriŽn in het water waar de bevolking wel aan gewend is maar jij niet. Drink daarom altijd water in het buitenland uit een ongeopende fles zodat je zeker weet dat je het kan drinken zonder ziek er van te worden. Waar veel mensen de mist in gaan met het drinkwater in het buitenland, is dat ze drinken uit een glas met ijskontjes. Deze ijsklontjes worden vaak gemaakt met kraanwater waardoor er dus ook bacteriŽn in de ijsklontjes zitten. Vraag daarom altijd je drinken zonder ijsklontjes wanneer je in het buitenland op vakantie bent.

Voedsel

Buiten dat het belangrijk is om te kijken naar welk water je drinkt, is het ook belangrijk om te kijken naar welk voedsel je eet. Veel ongekookt voedsel zoals sla en groente zijn met kraanwater gewassen. Hierdoor raken de groentes en salades besmet met verschillende bacteriŽn. Om er zeker van te zijn dat je niet in aanraking komt met kraanwater is het verstandig om ook geschild fruit links te laten liggen, deze zijn namelijk ook vaak gewassen met kraanwater. Ook zie je al vaak aan de uitstraling van waar je eet hoe hygiŽnisch iet is. Eet je bijvoorbeeld langs de kant van de weg dan is het verstandig om te kijken of het voedsel wel goed afgedekt wordt en of de kok bijvoorbeeld handschoenen draagt.

Eigen hygiene

Ook je eigen hygiene is op vakantie van groot belang om niet ziek te worden. Was daarom regelmatig je handen om vervelende ziektes zoals diarree te voorkomen. Het is belangrijk dat vooral voor je gaat eten je handen goed schoon zijn. Om zeker te zijn dat je handen goed hygienisch zijn, is het aan te raden om een flesje handdesinfectie te gebruiken.

Vitamines en mineralen

Ook op vakantie is het niet onbelangrijk om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Hierdoor blijf je ook op vakantie gezond en voel je je fitter. Omdat je vaak op een dag niet van te voren weet wat je eet is het is aan te raden om ook op vakantie multivitamines te nemen op aanvulling van je maaltijden. Zo weet je zeker dat je voldoende vitamines binnen krijgt op een dag.
AanbiedingenAanbiedingen