VakantieCenter Blog Aanbiedingen
VAKANTIE BLOG


Portugal enorm in trek

Naast de bekende vakantielanden als Spanje, Frankrijk en Italië, weet de Nederlandse vakantieganger ook steeds vaker Portugal te vinden als bestemming voor de vakantie. Of het nu een gezellige stedentrip is, of een heerlijke strandvakantie? Het Zuid-Europese land is erg divers en gevarieerd, en heeft daarom voor ieder wat wils. Steeds meer toeristen beginnen dat nu ook te ervaren. Portugal is hot! Letterlijk en figuurlijk natuurlijk. Het is dan ook ??n van de snelste stijgers als het gaat om meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlandse toeristen.

De afgelopen jaren stijgt het aantal toeristen dat Portugal weet te vinden steeds verder. Zo zoeken steeds meer Nederlanders de stranden van Portugal op, maar ook een stedentrip naar Portugal neemt in populariteit toe. Zo zijn er in 2017 al 11% meer toeristen naar dit prachtige land gekomen dan het jaar daarvoor. De verwachting is dat dit aantal alleen maar zal groeien.

Strandvakantie in Portugal

Één van de meest populaire bestemmingen van Portugal is de Algarve. Deze regio is te vinden in het zuiden van Portugal en hier zijn vele gezellige badplaatsen te vinden. Zo zijn Faro en Albufeira hele gezellige steden met een bruisend centrum en ook nog eens met het strand heel dichtbij. Ideaal om hier de zomer door te brengen. Daarnaast is Zuid-Portugal door het gunstige klimaat in de wintermaanden ook een erg fijne regio om de koude winters in Nederland te ontvluchten.


In case you were wondering why #Portugal was elected World's Leading Destination... :) [Photo: @_annieswanderland] #CantSkipPortugal #VisitPortugal #LisbonRegion

A post shared by Visit Portugal (@visitportugal) on


Leuke bestemmingen voor stedentrip

Wie denkt aan een stedentrip in Portugal komt al snel uit bij Lissabon en Porto. Twee prachtige steden die het Portugese leven erg goed illustreren. In deze steden wordt cultuur, historie en gezelligheid optimaal met elkaar gecombineerd. Ook de vliegmaatschappijen merken dit. Steeds meer vluchten gaan vanuit Nederland rechtstreeks naar deze steden. Kies jij dit jaar ook voor een bezoek aan Portugal?
AanbiedingenAanbiedingen