VakantieCenter Blog Aanbiedingen
VAKANTIE BLOG


Hoe ziet een reis door Tanzania eruit?

Ben je een nieuwe vakantie aan het plannen? Durf je daarbij voor het onbekende en het avontuurlijke te gaan? Wellicht in Tanzania dan een goed idee voor je. Dit relatief onbekende land in het oosten van Afrika heeft ongelooflijk veel te bieden. Meer en meer mensen krijgen dit door, maar vooralsnog is het qua toerisme lekker rustig in dit land. De potentie is in ieder geval absoluut aanwezig in Tanzania om veel toeristen te ontvangen. Het is namelijk een prachtig land waar je onvergetelijke momenten kunt beleven.

Vind je het leuk om aan een georganiseerde reis deel te nemen? Ook die mogelijkheid heb je in Tanzania. Via bijvoorbeeld Tanzaniaspecialist.com kan je een prachtige rondreis door Tanzania boeken. Het leuke daarbij is dat er meerdere pakketten aangeboden kunt worden. Zo kan je zelf bepalen hoe lang de safaritocht duurt en welke vakantieparken aangedaan worden. Maar, hoe ziet een reis door Tanzania er nou eigenlijk uit? Wat kan je verwachten? Wij nemen je in dit artikel in het kort even mee met een reis door Tanzania.

Bezienswaardigheden

In Tanzania heb je te maken met veel uiteenlopende bezienswaardigheden. Uiteraard mag een safaritocht niet ontbreken als je in dit Afrikaanse land bent. Maar, een safaritocht is hier niet zomaar een safaritocht. Nee, het land heeft meerdere prachtige natuurparken waarin vele wilde dieren leven. Bij het kiezen van een rondreis door Tanzania is het dan ook aan te raden om informatie over de natuurparken op te zoeken. Elk natuurpark is tenslotte anders.

Daarnaast is het ook heerlijk om in Tanzania aan het strand te liggen. De stranden in Tanzania zijn namelijk zoals je deze alleen op foto's en filmpjes ziet. Prachtige witte natuurstranden liggen er strak bij en vormen een mooi contrast met het azuurblauwe water van de Indische Oceaan.

In Tanzania is op dit moment Dodoma de hoofdstad. Voorheen was echter Dar es Salaam behoorlijk lang de hoofdstad. In die stad zijn dan ook nog vele overheidsgebouwen te vinden. Een bezoekje aan beide steden is hoe dan ook aan te raden. Je weet niet wat je mee maakt. Op geen enkele manier is het leven in die steden te vergelijken met het leven wat wij in Nederland leiden.

Praktische informatie

Voordat je een rondreis door Tanzania gaat maken, is het wel handig om met enkele zaken rekening te houden. Zo is het min of meer verplicht om een inenting voor gele koorts te houden. Maar, het advies luidt om ook voor hepatitis A en DTP een inenting te halen. Tot slot is het ook aan te raden om malariatabletten mee te nemen.

Daarnaast is het aan te raden om 's nachts altijd met een klamboe te slapen. Het land herbergt namelijk behoorlijk veel muggen. Als laatste willen we graag aangeven dat de stroomvoorziening in Tanzania anders is dan in Nederland. In Tanzania maakt men gebruik van 240 volt wisselstroom. Het is dus aan te raden om een omvormstekker mee te nemen.

Kortom, Tanzania is een prachtige bestemming om te bezoeken. Het is een land dat relatief ver van Nederland af ligt, maar het is de lange reis dubbel en dwars waard. Een reis naar Tanzania vergt wel een goede voorbereiding. Je kunt gaan zoeken naar goedkope vliegtickets, je moet vooraf een visum aanvragen om het land te bezoeken en je zult er ook even voor moeten sparen. Maar wij weten zeker dat je geen spijt zult krijgen van een bezoek aan dit fantastische land.
AanbiedingenAanbiedingen