VakantieCenter Blog Aanbiedingen
VAKANTIE BLOG


Tips wanneer je met de auto op vakantie gaat

In de zomervakanties gaan Nederlanders weer massaal op reis. Vaak wordt er al sinds de koude wintermaanden uitgekeken naar deze geplande vakanties. Dit kan gaan over een vast adres of wellicht een hele nieuwe locatie. Toch blijft het altijd weer de vraag hoe deze bestemming wordt bereikt: met vliegtuig of toch met de auto? Allebei kennen hun eigen voor en –nadelen. Het vliegtuig is sneller maar duurder en de auto is weer goedkoper maar niet zo comfortabel. Wanneer je voor de auto kiest moet je wel een aantal factoren denken.

Regel de juiste verzekeringen op tijd

Niks is vervelender dan in het buitenland met pech stil te staan. Dit kan aardig wat roet in het eten gooien wanneer je onderweg bent naar je vakantieadres. Om te voorkomen dat hier onnodige en extreme kosten aan worden verbonden is het aan te raden om voor het vertrek na te gaan of je autoverzekering nog in orde is. Zo kan je snel geholpen worden en weer zo snel mogelijk onderweg zijn. Klik hier voor meer informatie.

Past alles wel?

Kijk goed voor vertrek of alle bagage wel daadwerkelijk in de auto past. Het zou vervelend zijn en zonde van de tijd als je op de ochtend van vertrek er achter komt dat niet alles in je wagen past. Je kunt dit voorkomen door de nacht of dag van tevoren even een proefronde te doen met alle spullen die mee moeten. Zo weet je gelijk of je meer of minder mee kunt nemen.

Neem genoeg vermaak mee

Een autovakantie kan soms erg lang duren en kan dus na een tijdje gaan vervelen. Zorg ervoor dat je genoeg entertainment mee neemt om jezelf een beetje te vermaken. Denk bijvoorbeeld aan een gedownloade serie, boek of je favoriete tijdschrift.
AanbiedingenAanbiedingen