VakantieCenter Blog Aanbiedingen
VAKANTIE BLOG


Top 10 bestemmingen

Ieder jaar gaat weer een groot aantal Nederlanders op vakantie. Wie houdt er nu niet van om in de zomer, of misschien wel de winter, lekker de even te ontspannen in het buitenland om te genieten van een heerlijke vakantie? Je bent niet de enige. De bestemmingen die men kiest zijn erg uiteenlopend. Er zijn namelijk veel plekken binnen en buiten Europa te vinden waar Nederlanders graag vakantie vieren. De ene dichter bij huis dan de ander, maar men vindt altijd wel een plekje om te ontspannen. Het CBS, het Centraal Bureau voor de Statistiek onderzocht wat de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders zijn. Wij zetten de top 5 van dit onderzoek voor je op een rijtje.

1. Frankrijk

Al jarenlang staat Frankrijk op nummer 1 als meest populaire vakantiebestemming onder Nederlandse toeristen, en dat is niet meer dan terecht. Dit veelzijdige land geeft je de kans om vakantie vieren op precies de manier zoals jij dat wil. Wil je lekker rustig ontspannen aan het strand of een actieve vakantie hebben en de mooie plekken van het land ontdekken? Frankrijk geeft je die kans. Frankrijk is ook ideaal om eens met de camper te bezoeken, neem hiervoor eens een kijkje op Camper Deluxe.

2. Duitsland

Ook het land van onze Oosterburen is erg populair onder Nederlanders. Niet voor de traditionele zon, zee en strandvakantie zoals velen die kennen, maar Duitsland biedt meer dan dat. Leuke vakantieparken, prachtige steden en zelfs de mogelijkheid om je wintersport te vieren. Gezien de korte afstand is het een ideale bestemming voor vele toeristen.

3. Spanje

Wie denkt aan zon, zee en strand, denkt aan Spanje. Spanje is een heerlijke bestemming om je vakantie door te brengen, en ook nog eens een hele diverse bestemming. Lekker luieren aan het strand en dat combineren met het ontdekken van de echte Spaanse cultuur, dat zie je velen doen. Spanje is groot en biedt ook een grote hoeveelheid vakantiemogelijkheden. Vergeet niet dat ook de Canarische Eilanden tot Spanje behoren!

4. ItaliŽ

ItaliŽ is voor velen het land van pizza en pasta, maar ook het land van een heerlijke vakantie. Italie biedt een ongekend groot aantal mogelijkheden om een heerlijke vakantie te vieren. Het bekende Gardameer is daar misschien wel het beste voorbeeld van. Een groot meer waar toeristen uit heel Europa graag hun vakantie vieren. Ook de Italiaanse eilanden SiciliŽ en SardiniŽ zijn typische Italiaanse vakantiebestemmingen.

5. BelgiŽ

Zoals Duitsland erg populair is, is ook BelgiŽ een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming. Met name de kortere vakanties zijn erg populair in dit land. Een weekendje Antwerpen, een weekje ontspannen aan de kust bij Knokke of Brugge of een lekker weekje in de Belgische Ardennen. Meer bestemmingen in BelgiŽ dan je denkt, en daarom zeker een aanrader. Niet voor niets op nummer 5 in dit overzicht van meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlandse toeristen.

6. Griekenland

In Griekenland vindt je vele eilanden, waarbij de ene nog mooier is dan de andere. Vaak is het weer op de eilanden heerlijk omdat zij een fijn klimaat hebben. De Griekse bevolking is bovendien erg gastvrij, en er is voldoende te beleven. Maak een rondtrip op Rhodos, geniet op het strand van Kos of bekijk de mooiste plekjes op Zakhyntos.
Tip van ons: Auto huren Griekenland.
AanbiedingenAanbiedingen