VakantieCenter Blog Aanbiedingen
VAKANTIE BLOG


Pas voor op fraude tijdens het boeken

Op internet kun je vele aanbieders van vakanties vinden. Ben jij op zoek naar dat ene hotel waar je zo graag heen wil, maar wil je niet te veel betalen? Dan ga je vaak op verschillende websites zoeken. Maar let op, aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn, zijn vaak ook niet waar. Geboekte vluchten bestaan niet, zijn overboekt of hotels zitten vol. Let dus goed op bij het boeken van een vakantie, of de aanbieder van jouw keuze wel betrouwbaar is! Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje, om te voorkomen dat jij slachtoffer wordt van vakantiefraude.

Boek bij betrouwbare partijen

Je vakantie kun je het beste boeken bij een een betrouwbare partij die een goede reputaties heeft als het gaat om het boeken van een vakantie. Wij van VakantieCenter.nl werken enkel samen met betrouwbare reisaanbieders als TUI.nl, Sunweb en Travelbird. Dit zijn allemaal partijen die bekend zijn in de markt, een goede beoordeling hebben en bekend staan om de goede vakanties die ze verkopen. VakantieCenter.nl zal je nooit naar onbekende aanbieders met een slechte reputatie sturen. Heb jij je twijfels bij de partij waarbij je de vakantie boekt? Twijfel dan niet te lang en doe het niet. De vakantie van jouw dromen kun je vast ook bij een andere, bekende aanbieder vinden.

Zoek uit met wie je in zee gaat

Er zijn natuurlijk meerdere aanbieders die het beste met je voor hebben en je een leuke vakantie willen laten beleven. Weet je niet helemaal zeker met wie je in zee gaat, zoek dat dan goed uit. Op internet kun je vele beoordelingen vinden van andere consumenten die op vakantie zijn gegaan met de aanbieder waar jij naar kijkt. Op basis van andere ervaringen kun je prima je keuze maken. Zijn er veel klachten te vinden online? Wees dan verstandig.

Veilige website

Aan de URL van de website kun je vaak zien of er een veilig betaalsysteem achter de website schuil gaat. Begint de URL met https://, dan weet je dat de informatie over jouw betaalgegevens bijvoorbeeld, veilig verstuurd wordt. Het groene slotje boven in beeld kan de veiligheid bevestigen.

Volg dan ook met name je instict. Sommige aanbieden zijn te mooi om waar te zijn, besef dat goed. Hoe graag je die ene vakantie ook wil boeken. Europol waarschuwt hier helaas niet voor niets voor, het is een veel voorkomend probleem.
AanbiedingenAanbiedingen