VakantieCenter Blog Aanbiedingen
VAKANTIE KRETA

Op zoek naar jouw vakantie op Kreta

Kies jouw bestemming op Kreta


Vakantie kreta chersonissos

Chersonissos
vanaf   € 259  

Vakantie kreta rethymnon

Rethymnon
vanaf   € 279  

Vakantie kreta malia

Malia
vanaf   € 289  

Vakantie naar Kos

Kos is het grootste eiland van alle Griekse eilanden. Door de grootte van het eiland zijn er vele plekken die zich erg goed lenen voor een mooie vakantie, en daarom is er op dit mooie eiland voor ieder wat wils! In totaal is het eiland meer dan 250 kilometer lang, met vele leuke bestemmingen en in totaal ruim 1000 kilomter aan kustlijn. Dankzij de zuidelijke ligging van dit eiland is het vrijwel altijd lekker weer en laat de zon zich hier erg vaak zien. Ideaal dus voor een zonvakantie!

De noordkust van Kreta is de populairste kust van het eiland, omdat deze bekend staat vanwege haar vele grote badplaatsen die hier te vinden zijn. Zo zijn Chersonissos, Malia en Agion Nikolaos bekende plekken waar veel leuke hotels en gezelligen steden en dorpjes te vinden zijn. Chersonissos staat vooral bekend om de vele jongeren die hier in de zomermaanden hun vakantie komen vieren. Andere leuke plekken waar je heerlijk vakantie kunt vieren zijn Sissi, Koutouloufari en Rethymnon. Kleinere dorpjes waar je de echte Griekse cultur kunt beleven én genieten van het prachtige zon, zee en strand dat Kreta je te bieden heeft.

Bij een vakantie naar Kreta mag een bezoek aan de indrukwekkende Semariakloof niet ontbreken. Deze natuurlijke kloof met een lengte van maarliefst 18 kilometer laat je een van de prachtigste delen van het eiland zien en geeft je ogen flink de kost. Het is een flinke wandeling, maar bezorgt je een ervaring om nooit meer te vergeten. De rest van de zuidkust van het eiland biedt ook verschillende parels van stranden om heerlijk van de Griekse zon te genieten.

De hoofdstad van Kreta is Heraklion, een drukke maar gezellige stad waar je op een mooie dag lekker kunt wandelen, winkelen en lekker eten op één van de vele terrasjes. Op het eiland zijn veel leuke dingen te zien en te beleven, dus is het aan te raden om bijvoorbeeld een auto te huren, om zo op eigen tempo te leukste plekken te gaan bezoeken.
AanbiedingenAanbiedingen


Vakantie Kos

Kreta is het grootste eiland van alle Griekse eilanden, en biedt voor iedereen wat wils. Van heerlijke zonvakantie aan een van de mooie stranden, een feestvakantie voor jongeren of een actieve vakantie waarbij je alle prachtige plekken van het eiland kunt verkennen. Het kan allemaal op Kreta. De hoofdstad van het eiland is Heraklion en ligt centraal op het eiland. Ook het vliegveld vind je in Heraklion.
Handige tip: Autoverhuur Kreta