VakantieCenter Blog Aanbiedingen
VAKANTIE ALGARVE

Op zoek naar jouw vakantie naar Algarve

Kies voor Algarve


Vakantie albufeira

Albufeira
vanaf   € 245  

Vakantie monte gordo

Monte Gordo
vanaf   € 228  

Vakantie cabanas

Cabanas
vanaf   € 340  

Vakantie naar de Algarve

De Algarve is een regio is Portugal die bekend staat om haar veelzijdigheid. Al jaren komen vele toeristen hier de zon opzoeken. Niet alleen in de zomer, maar ook in de wintermaanden om lekker onder de Portugese zon te overwinteren. Niet alleen het aangename klimaat en de mooie stranden zorgen voor een prettig verblijf in het zuiden van dit prachtige land, maar ook de vele historische bezienswaardheidigheden die het bezoeken meer dan waard zijn. Daarnaast vind je langs de kust niet alleen mooie stranden, maar ook grote rotsformaties en lagunes, waar je je ogen de kost kunt geven. Ben jij liever actief op je vakantie en trek je er graag op uit, zowel ’s middags als ’s avonds? Dan is dat ook geen probleem. Je hoeft je geen minuut te vervelen.

Waarschijnlijk de meest bekende bestemming aan de Algarve is Albufeira. Van oorsprong een visserdorp maar in de vorige eeuw werd dit een steeds groter vakantieoord. Albufeira kenmerkt zich door de prachtige stranden die je hier kunt vinden. Deze goudgele stranden geven je direct het ultieme vakantiegevoel. Net achter de stranden en de gezellige boulevard vind je de oude binnenstad van Albufeira, waar je je als toerist lekker kunt uitleven. Lekker shoppen, gezellig een terrasje pakken of heerlijk uit eten. Sluit de avond af met een lekker drankje in één van de vele bars die in het centrum van Albufeira te vinden zijn.

Maar Curacao biedt meer dan alleen gemak en comfort. Het hoogtepunt van het eiland, letterlijk en figuurlijk, is het Christoffelpark. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Dit nationale park is een verzameling van exotische planten en ook zul je hier bijzondere vogels kunnen spotten. Voor de echte avonturiers is ook de Christoffelberg, het hoogste punt van het eiland, te beklimmen. Vanaf de top van deze berg op 372 meter hoogte heb je een schitterend uitzicht over het eiland.

Aan de oostkant van de Algarve vind je de gezellige badplaats Monte Gordo, ook een echte aanrader. Deze stad heeft een strand van maar liefst vijftien kilomter lang en ligt in een vrij bosrijke omgeving. In het centrum vind je veel toeristische faciliteiten zoals restaurants, bars, winkeltjes en natuurlijk sfeervolle terrassen. De boulevard is zoals je wil dat hij is, gezellig en vol met leuke winkeltjes. Hou je van iets meer rust tijdens je vakantie naar de Algarve? Denk dan aan het dorpje Cabanas. Een typisch vissersdorpje met een mooi, breed strand, waar het net wat rustiger is dan in de populaire badplaatsen, maar waar je wel heerlijk vakantie kunt vieren.
AanbiedingenAanbiedingen


Vakantie Algarve

De Algarve is het meest zuidelijke deel van Portugal. Hier komt de Middellandse zee samen met de Atantische Oceaan, maar door de gunstige zuidelijke ligging is de watertemperatuur hier vaak zeer aangenaam. De temperaturen zijn in de zomer natuurlijk erg zomers, maar ook in de wintermaanden is het nog steeds goed vertoeven in dit deel van Portugal. Veel toeristen kiezen er dan ook voor om de winter door te brengen in de Algarve. Verschillende reisaanbieders bieden mooie reizen aan naar de Algarve, zowel in de zomer als in de winter.