VakantieCenter Blog Aanbiedingen
VAKANTIE MADEIRA

Op zoek naar jouw vakantie op Madeira

Kies jouw bestemming op Madeira


Vakantie madeira funchal

Funchal
vanaf   € 433  

Vakantie madeira santana

Santana
vanaf   € 667  

Vakantie madeira calheta

Calheta
vanaf   € 683  

Vakantie naar Madeira

Het meest opvallende aan Madeira is toch wel de schitterende natuur. Door het milde klimaat dat over dit Portugese eiland hangt, is het zowel in de zomer als in de winter erg aangenaam, wat dan weer gunstig is voor de natuur. De zuidkust van het eiland heeft vanwege de warme golfstromen van de oceaan een iets warmer klimaat dan de noordkust. Op Madeira is de gemiddelde temperatuur in de zomer ongeveer 21 graden en in de winter rond de 16 graden. De watertemperatuur is het hele jaar door gemiddeld tussen de 18 en 20 graden. Het plaatje wordt compleet gemaakt door de vele mooi baaien die het eiland rijk is, samen met de grote rotsen en kliffen die je rond het eiland ziet. Met Funchal als grootste stad van het eiland is dit stukje Portugal in de Atalantische Oceaan een ideale bestemming voor jouw vakantie. Een weekje vakantie op Madeira zal je goed doen, echt waar.

Madeira leent zich er voor om het eiland op een leuke, actieve manier te gaan verkennen. Je zult verstelt staan van al het moois dat je tegen gaat komen. De mooiste wegen door bergachtige regio's, het ene stadje nog mooier dan het andere en uitzicht over de uitgestrekte natuur. Een beeld dat je niet snel uit je hoofd zult krijgen. Wanneer je er met je huurauto heerlijk op uittrekt om Madeira te gaan ontdekken, zul je vele kerken en kapellen tegenkomen. Deze zijn overgebleven uit de periode in de vijftiende eeuw toen Madeira ontdekt werdt door kolonisten. De kerken zijn gebouwd in typisch Portugese stijl en zijn een lust voor het oog. Ook in de grootste stad Funchal zul je er een aantal tegenkomen. Funchal is een prachtige stad die gebouwd is op grote groene heuvels. Het heeft een gezellig centrum en geldt voor veel toeristen als startplaats voor hun tocht over het eiland heen. De meeste hotels en accomedaties zijn ook hier te vinden.

Andere bekendere plekken op Madeira zijn Santana en Calheta. Santana is een rustig dorpje op Madeira waar voornamelijk toeristen die met name voor hun rust naar het eiland komen. Het dorp is rustig en ligt wat verder van de toeristische hotspots af. Santana is vaak een onderdeel van een langere rondreis over het eiland. Calheta daarentegen is wat toeristischer en bovendien één de weinige plekken op het eiland waar een zandstrand te vinden is. Ook een winkelcentrum, restaurants en een groot hotel is aanwezig in Calheta.




Aanbiedingen



Aanbiedingen


Vakantie Madeira

Madeira is een eiland met een omgeving zoals je het aan het vaste land van Europa niet snel zal tegenkomen. Het bloemeneiland, zoals Madeira ook wel genoemd wordt, staat bekend om haar prachtige natuur en veel groen. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op dit prachtige eiland. Vanaf Nederland is het ongeveer 4 uur vliegen naar Madeira. Verschillende grote reisorganistaties bieden reizen aan naar Madeira.