VakantieCenter VakantieCenter Blog Aanbiedingen
VAKANTIE CANARISCHE EILANDEN

Op zoek naar jouw vakantie op de Canarische Eilanden

Kies voor de Canarische Eilanden


Vakantie gran canaria

Gran Canaria
vanaf   € 249  

Vakantie tenerife

Tenerife
vanaf   € 279  

Vakantie lanzarote

Lanzarote
vanaf   € 289  

Vakantie naar de Canarische eilanden

De Canarische eilanden horen officieel bij Spanje, maar liggen daar vrij ver vandaan. Het is een eilandengroep in de Atlantische oceaan. Ten westen van Marokko vind je de eilandengroep, waarvan de bekenste eilanden Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, en Fuerteventura zijn. Door de gunstige ligging van deze eilanden is het 12 maanden per jaar goed vertoeven op deze eilanden. Hierdoor is het voor veel toeristen ook in de wintermaanden een zeer geliefde vakantiebestemming.

Het grootste eiland van de Canarische eilanden is Gran Canaria. Gran Canaria is een eiland met vele grote en kleine kustplaatjes waar het erg leuk kan zijn. In het zuiden van het eiland vind je de plaatsen die voor toeristen het meest interessant zijn. Zo zijn Playa del Ingles en Maspalomas plekken die ideaal zijn voor een vakantie naar de zon. Hier vind je veel hotels en appartementen en zandstranden om heerlijk een paar dagen te vertoeven. Het bekende waterpretpark Aqualand is ook net buiten Maspalomas te vinden.

Tenerife is een buureiland van Gran Canaria en is een eiland dat ontstaan is uit een vulkaan. De vele stranden op het eiland zijn dan ook voor een groot deel zwart, wat prachtige plaatjes oplevert. De vulkaan genaamd Teide is meteen ook één van de meest bijzondere bezienswaardigheden van het eiland. Tenerife biedt zonzoekers voldoende leuke dorpen en steden waar prachtige hotels staan, om jou een heerlijke vakantie te bieden.

Iets meer naar het oosten vind je Fuerteventura en Lanzarote. Beide eilanden zijn ook typisch Spaanse eilanden. Overal leuke kustplaatjes met elk zijn eigen gezellige sfeer. Toeristen zijn hier meer dan welkom en kunnen jou veel plezier bezorgen. Op Lanzarote is er zelfs een Nationaal Park genaamd Timanfaya waar je je ogen flink de kost geven. Beide eilanden zijn bovendien goed te combineren met elkaar, omdat overtocht met de ferry van het ene naar het andere eiland slechts 45 minuten in beslag neemt.
AanbiedingenAanbiedingen


Vakantie Canarische Eilanden

De vliegtijd vanuit Nederland naar één van de Canarische Eilanden bedraagt ongeveer 4 uur. Omdat de eilanden relatief klein zijn (Gran Canaria is bijvoorbeeld ongeveer net zo groot als de provincie Utrecht), is het aan te raden om het eiland per auto te verkennen. De mogelijkheden om op deze eilanden een auto te huren zijn uitstekend, en biedt je de mogelijkheid om het eiland op jouw eigen manier helemaal te gaan verkennen.

Vanuit jouw vakantiemaatschappij kun je naar al deze eilanden toe voor een leuke vakantie, maar bekijk ook zeker de mogelijkheid om meerdere eilanden met elkaar te combineren. Op alle eilanden zijn mogelijkheden om per boot of per vliegtuig de andere eilanden te bezoeken.