VakantieCenter Blog Aanbiedingen
VAKANTIE COSTA BLANCA

Op zoek naar jouw vakantie aan de Costa Blanca

Kies voor de Costa Blanca


Vakantie alicante

Alicante
vanaf   € 225  

Vakantie benidorm

Benidorm
vanaf   € 219  

Vakantie calp

Calp
vanaf   € 209  

Vakantie naar de Costa Blanca

De Costa Blanca is een regio waar je de mooiste stranden en badplaatsen vind. De één nog mooier dan de andere. Er zijn plekken waar toeristen massaal het strand opzoeken en genieten van de gezellige boulevard, maar ook vele kleine schilderachtige dorpjes waar een rustige sfeer hangt. Voor ieder wat wils. De omgeving is bovendien adembenemend. Een dagje rijden door de regio van de Costa Brava zul je niet snel vergeten. Ga lekker terrasjes zoeken in één van de vele gezellige dorpjes, ga relaxen op één van de vele witte zandstranden of combineer deze dingen met elkaar.

Costa Blanca is Spaans voor witte kust, en daar is niets aan gelogen. Veel van de stranden aan de Costa Blanca bestaan uit wit zand. In deze regio is een kustlengte van 244 kilometer, met daar aan vele gezellige dorpjes en steden. Bekende plekken aan de Costa Blanca zijn Alicante, Benidorm, Calp en Murcia. Door de gunstige ligging is het vaak lekker weer in deze regio. Veel maanden per jaar is het lekker weer, en in de zomer is de gemiddelde temperatuur zo’n 25 graden.

Met name Alicante en Benidorm zijn echte aanraders als het gaat om zonvakanties. Alicante ligt direct aan het strand en er zijn vele leuke hotels te vinden om jouw vakantie door te brengen. In het centrum van Alicante vind je een prachtige haven waar je ook heerlijk kunt eten in één van de vele restaurantjes. Ongeveer 50 kilometer noordelijk is Benidorm te vinden, ook een erg populaire bestemming onder toeristen. Ook Benidorm ligt aan het strand en is daarom een uitstekende bestemming voor een strandvakantie. Daarnaast is de stad Benidorm de moeite waar. In het zeer gezellig centrum met bijbehorende horeca hoef je je nooit te vervelen. Daarnaast bevindt zich in Benidorm een aantal leuke pretparken zoals Aqualandia, Mundomar en Terra Mitica, waar veel toeristen gebruik van maken.
AanbiedingenAanbiedingen


Vakantie Costa Blanca

De Costa Blanca is al jaren erg populair onder toeristen en is goed bereikbaar vanuit Nederlandse vliegvelden. Verschillende reisorganisaties bieden mooie reizen aan naar deze regio tegen gunstige prijzen. Door de ligging aan de Middelandse Zee is er een gunstig klimaat in deze regio, en is het ook in de winter goed vertoeven. Dat maakt de Costa Blanca een populaire bestemming voor toeristen die in de wintermaanden willen overwinteren.