VakantieCenter Blog Aanbiedingen
VAKANTIE BLOG


Spanje erg populair

Nu de meivakantie weer in het vooruitzicht licht, is men al weer druk bezig met het zoeken naar een leuke vakantiebestemming voor deze week vrij. Al jaren is Spanje de meest populaire bestemming als het gaat om meivakanties. Twee grote reisorganisaties in Nederland, VakantieDiscounter en Vliegtickets.nl stelden een top 10 aan van bestemmingen die het meest populair zijn onder Nederlanders, en daarvan bevindt zich de helft in Spanje.

De bestemmingen in Spanje die in deze top 10 voorkomen zijn Malaga, Barcelona, Alicante, Valencia en Madrid. Dit zijn allemaal steden die voor een korte of lange stedentrip erg vaak gekozen worden. Of je het nu ver van te voren boekt, of een last-minute naar Spanje boekt, het zijn allen mooie steden en je bent in mei vaak verzekerd van lekker weer. Maar ook campings en vakantiehuizen worden steeds populairder. Zo kun je op internet verschillende vakantiehuizen boeken, zoals op de website van La Taha. Andere, niet Spaanse bestemmingen in deze top 10 zijn onder andere Lissabon en Dubai. Het is dus wel duidelijk dat de Nederlandse toerist in de meivakantie graag de zon en het lekkere weer opzoekt. Ook het noorden van Spanje is populair, omdat men ook graag naar de Costa Brava trekt.

Dit jaar heeft het hele land in week 18 meivakantie. Dat houdt in dat alle basisscholen en middelbare scholen in Nederland in de periode van 28 april tot en met 6 mei gesloten zijn. Er zit geen verschil tussen regio noord, midden en zuid dit jaar. Voor velen is dat d� periode om nog voor de zomervakantie even lekker er tussenuit te gaan.

Dit artikel is mede tot stand gekomen door Reisbegeerte.
AanbiedingenAanbiedingenAanbiedingen