VakantieCenter Blog Aanbiedingen
VAKANTIE PORTUGAL

Op zoek naar jouw vakantie in Portugal

Kies jouw bestemming in Portugal


Vakantie in Portugal

Portugal is al jaren één van de meest populaire vakantielanden in Europa. Van heerlijke stranden tot diepe ravijnen en van schitterende steden zoals Lissabon tot aan de meest prachtige dorpen. Portugal biedt het allemaal. Ben jij een liefhebber van luieren aan het strand of ga jij er liever op uit tijdens je vakantie? Of combineer jij beiden graag met elkaar? Kies dan voor Portugal. In dit land is ook voor jou wel een vakantie te vinden die helemaal bij je past. Portugal is veelzijdig, is bovendien een land waar je als toerist met open armen ontvangen worden en is ook nog zeer betaalbaar.

Samen met Spanje vormt Portugal het Iberisch Schiereiland. Ongeveer één zesde deel van dit schiereiland wordt gevormd door Portugal. Door de langwerpige vorm van het land is er een enorme kustlijn te vinden, bijna 1800 kilometers aan kust. Zo ook in het zuiden van het land. Hier vindt je een van de meest bezochte regio’s van het land, de Algarve. Een prachtige kustlijn waar vele badplaatsen je uitnodigen te komen genieten van het heerlijke weer, de mooie stranden en de uitstekende gastvrijheid. Onder andere de bekende badplaatsen Albufeira, Monte Gordo en Cabanas vindt je hier. Wat meer naar het noorden kom je de bekenste plek van het land tegen en tevens hoofdstad van Portugal, Lissabon, het middelpunt van de Costa de Lisboa. In dit kustrijke gebied vind je naast Lissabon ook bijvoorbeeld de steden Estoril en Cascais. Als je Lissabon gaat bezoeken is het aanschaffen van de Lisboa Card een echte aanrader, daarmee krijg je korting op verschillende attracties. Deze regio is er voor gemaakt om veel bezienswaardigheden te gaan bekijken, te genieten van lange strandwandelingen en kennis te maken met de leukste dorpjes van het land.

Wat verder van het vaste land maar zeker ook onderdeel van Portugal is het eiland Madeira. Midden in de Atlantische Oceaan vind je dit pareltje, wat b ekend staat om haar prachtige natuur. Hoge toppen en diepe kliffen worden afgewisseld met verschillende parken waarvan de ene nog mooier is dan de andere. Door de ligging in de warme stroom in de oceaan is de zeetemperatuur hier altijd erg aangenaam, en maakt dit van het eiland een zeer aangename vakantiebestemming.

Algarve

In het zuiden van Portugal vind je stranden die je nooit zult vergeten. Lekker weer, mooie stranden. Wat wil je nog meer? Lees meer..

Costa de Lisboa

Wellicht één van de mooiste regio's van Europa. Van gezellige dorpjes tot aan het prachtige Lissabon, een prachtig gebied! Lees meer..

Madeira

Ver van het vaste land, maar erg mooi! Geef je ogen de kost en geniet van het mooie dat Madeire je te bieden heeft. Lees meer..

AanbiedingenAanbiedingen


Vakantie Portugal

Portugal is één van de meest veelzijdige vakantiebestemmingen die je kunt vinden in Europa. Zo kun je een lekkere luie vakantie aan het strand hebben, waarbij je een heerlijke badplaats kiest en verblijft in één van de mooiste hotels. Maar ga er liever op uit en wil je lekker actief zijn? Ook dat kan. Portugal is mooi en uitdagend en geeft jou de kans om alles te verkennen. Onze tip, combineer het genieten aan één van de stranden met een activiteit naar keuze. Het zal je niet teleurstellen!